Loomis Danmarks historie

Loomis blev etableret i 1934 og blev i slutningen af 2007 noteret på Stockholm Stock Exchange.

Loomis er fortsat noteret på den Stockholmske Stock Exchange, og den internationale tilstedeværelse er øget i stort omfang lige siden således, at Loomis i dag har kontorer i mere end 20 lande rundt omkring i verden.

I over 150 år har Loomis  håndteret- og kørt med værdifulde varer, og det hele begyndte i 1852 under Californiens guldfeber. I dag er Loomis en global aktør med en historie, der udspringer i flere store virksomheder; Wells Fargo og Loomis Armored Car Service fra USA, men også et firma i Sverige. Helt specifikt, det der i 1970'erne blev til Securitas.

Thumbnail

Den danske historie begynder i Helsingborg
Året er 1934 og danskeren Erik Philip Sørensen tager en båd over Øresund for at danne Helsingsborgs Nattevagt i Helsingborg. Virksomheden ekspanderer hurtigt gennem køb af andre sikkerhedsfirmaet i det sydlige Sverige.

1942
En afdeling i Stockholm starter, og Erik Philip Sørensens virksomheder bliver landsdækkende i Sverige efter få år.

1972
Alle Erik Philip Sørensens virksomheder samles under navnet Securitas, og virksomheden får logoet med de velkendte tre røde prikker.

1981
Erik Philip Sørensen sælger Securitas til sine sønner Sven og Jørgen. Internationale aktiviteter udvikles og kendes i dag som Group 4 Securicor, mens den svenske del af virksomheden fortsat hedder Securitas. Virksomheden inkluderer afdelinger for alarmteknologi, overvågning og kontanthåndtering. Securitas Cash Handling Services, som også er en del af virksomheden, er i dag blevet til Loomis i Danmark. Securitas begynder sin internationale ekspansion i slutningen af ​​1980'erne med opkøb i blandt andet Norge, Danmark og Portugal.

1991
Virksomheden noteres på Stockholm Stock Exchange, og i løbet af 1990'erne bliver der erhvervet en række virksomheder i udlandet.

1994
Virksomheden strømlines yderligere ved dannelsen af ​​Securitas Värde AB (i Danmark, Dansikring Værdi A/S). Arbejdet udføres under Securitas-vagternes flag. Virksomheden består næsten udelukkende af værditransport, og bankerne er endnu ikke begyndt at outsourcere deres kontanthåndtering.

1999
Securitas træder ind på det amerikanske marked, hvilket resulterer i, at man erhverver, hvad der i dag er Loomis’ aktiviteter i USA.

2001
Loomis, Fargo & Co. i USA erhverves af Securitas. Et køb, der i dag afspejles i vores navn og brand.

2006/2007
Securitas opdeler sine aktiviteter i separate selskaber:
Securitas Cash Handling Services, der inkluderer Dansikring Værdi A/S, får navnet Loomis. Et gammelt navn fra et af de originale virksomheder i USA, men et helt nyt brand, der skal lanceres i Danmark og andre europæiske lande. Efter en beslutning på en ekstraordinær generalforsamling bliver vi samme år, i december måned, noteret på Stockholm Stock Exchange.

2016
I august 2016 opkøber Loomis Danmark Bankernes Kontantservice (BKS). I forbindelse med opkøbet bliver Loomis Danmark markedsleder på det danske marked, og det Loomis Danmark som vi kender i dag.

Er du interesseret i at læse hele Loomis-historien? Gå til www.loomis.com