Nyheder

Loomis køber ikke svenske og norske kroner!

I flere lande er der problemer med at veksle danske kontanter. Det skyldes, at danske banker er blevet mere tilbageholdende med at modtage danske kontanter fra udenlandske banker. Bankerne vurderer, at de ikke kan betrygges tilstrækkeligt i forhold til deres forpligtelser efter hvidvaskreglerne. Det har medført, at flere udenlandske banker og vekselbureauer nu er stoppet med at modtage danske kontanter i udlandet. 

Dette gælder nu også for svenske kroner (SEK) og norske kroner (NOK).

Loomis ser sig derfor nødsaget til at stoppe for indlevering af SEK og NOK på ubestemt tid gældende fra 16. juni 2023, da vi ikke længere kan komme af med dem.

 

 

Nyhed Loomis-Pay er nu i luften

For aktuelle nyheder se LinkedIn

Se yderligere nyheder på Loomis.com

OBS: Falske sedler i omløb

I den seneste tid har vi i Danmark oplevet en markant stigning i antallet af falske DKK pengesedler i omløb ved danske detailbutikker med en del mediedækning som følge.

Mens det er rigtigt, at der har været en stigning i antallet af sager om falske sedler på det seneste, så er det vigtigt at understrege, at niveauet fortsat er lavt - både isoleret set, men især når vi sammenligner os med udlandet. Danske kontanter er stadig et sikkert betalingsmiddel.

Mange af de nye forfalskninger er utroligt godt lavede, men der er fortsat sikkerhedselementer på sedlerne som er meget svære at omgå. Nogle er designet til at blive læst af maskiner og andre kan ses med det blotte øje.

Derfor når du modtager kontanter, så husk at bruge dine sanser. Føl, lyt og kig på sedlen. Vær bl.a. opmærksom på disse elementer:
Alle sedler har et vandmærke. Et vandmærke er noget, der er skabt i papiret under fremstillingen. Vandmærket kan ses, når man holder sedlen op mod lyset. Det er ret svært at genskabe.
Sedlerne har et hologram. Det er et metallisk element med meget fine streger, som reflekterer lyset i alle regnbuens farver. Det er også svært at forfalske.
Sedlerne har et kobbertryk, som er lavet med en helt særlig trykketeknik. Trykket kan mærkes med fingerspidserne. Det er ligeledes svært at efterligne.
Sedlerne bliver trykt på bomuldspapir. Det er en papirtype, der er stift, og som har en særlig sprød lyd, når sedlen blafrer i luften. De fleste forfalskninger er lavet på almindeligt papir, og her er det oftest let at mærke forskel.

Brug eventuelt en speciel UV pen eller lygte til at hjælpe med at sikre ægtheden på sedlen.
Udover ovenstående er der en masse andre sikkerhedselementer. Dem kan du læse mere om her:

https://www.nationalbanken.dk/da/sedlerogmoenter/falskepenge/Sider/default.aspx

DR bragte for nyligt en artikel som belyser problematikken mere dybdegående.

Artiklen kan læses her:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/politiet-oplever-boelge-af-anmeldelser-om-falske-pengesedler

I er som altid velkomne til at kontakte Loomis hvis der skulle være spørgsmål eller behov for yderligere input.